Logga in
Våra Verktyg

Verktygstillverkning

Sedan många år tillbaka är vi en komplett leverantör av verktyg. I vår moderna maskinpark har vi de rätta resurserna för att kunna erbjuda våra kunder effektiva och lönsamma tjänster inom verktygstillverkning och maskinparken borgar för att vi får fram verktyg av högsta kvalitet. JMT tillverkar idag pressverktyg för prototypserier, pur-verktyg, verktyg för kompositframtagning samt vacuumformningsmodeller, som är vår vanligaste verktygsform. Som verktygsmakare hjälper vi till med allt inom verktygstillverkning. Hör av dig till oss så får ni all hjälp ni behöver – från idé till färdig produkt!

Pressverktyg

Vi tillverkar allt i från qvintus till dubbelverkande verktyg. Här jobbar vi med aluminium, kirkzite samt gjutjärn.Oftast handlar det om prototypserier eller verktyg för små serier. Vi hanterar verktygsdelar upp till 10 ton.

Dubbelverkande verktyg i kirkzite

Qvintusverktyg i aluminium

Pur-verktyg

Här tillverkar vi allt i från enkla verktyg med gångjärn till verktyg som sätts i press. Verktygen tillverkas mest i aluminium men kan även tillverkas i stål. Vi levererar kompletta verktyg med slingor för temperering och andra kundanpassade lösningar. Verktygets formytor levereras med allt i från putsad till blästrad yta.

Komposit-verktyg

Här används verktygen för att ta fram en kompositdetalj eller ett produktionsverktyg till den riktiga detaljen. Verktygen tillverkas i ureol eller aluminium. De enkla verktygen i ureol lackeras med en högblank färg för att underlätta vid vaxning. Dessa verktyg kan variera i storlek och vara upp till 4-5 meter långa och 2 meter breda.

Verktyg i ureol
c:a 3000 x 1500 x 450 mm
Kontrollmätning av verktyg innan biten lämnar maskinen

024

Del av verktyg i aluminium
c:a 1000 x 400 x 400 mm

Vacuum-verktyg

Här tillverkar vi enkla verktyg i mdf och ureol till mer avancerade verktyg i aluminium. Aluminiumverktygen tas fram från ett block eller en mdf-plugg som gjuts upp till ett ämne. Detta bearbetas sedan till färdigt verktyg.
Aluminiumverktygen levereras med urfrästa baksidor och infrästa kylslingor på baksidan. Verktygets formytor levereras med allt i från putsad till blästrad yta. Vi kan även erbjuda tillverkning av rensfixturer samt programmering till kundens bearbetningsmaskiner.

Vaccummodell_Skärm

Vaccummodell i mdf

Verktygsbilder_090630 060

Vaccummodell i aluminium
med kylslingor på baksidan

Verktygsbilder_090630 008

Rensfixtur
till bearbetningen av detalj.